Скокни до главната содржина

Правда, слободи и безбедност

Препораки на тема „Темелни права, правда и слободи преку призмата на механизмот за владеење на правото на ЕУ“од 13та сесија на РГ 3 и 4

Copy of Copy of Copy of Copy of Рг4 агенда 10 сесија
[pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2024/04/PREPORAKI-Podigane-na-svesta-za-potrebite-na-efikasen-funktsionalen-Sistem-na-znaene-i-inovatsii-vo-zemjodelstvoto-AKIS-osobeno-kaj-.pdf" title="ПРЕПОРАКИ Подигање на свеста за потребите на ефикасен, функционален Систем на знаење и иновации во земјоделството (АКИС), особено кај"] ...

Тринаесетта сесија на Работна група 4 (Поглавје 24) – Правда, слобода и безбедност: „Темелни права, правда и слободи преку призмата на механизмот за владеење на правото на Европската Унија“

НКЕУ- РГ3
Националната конвенција за Европската Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-МК) на 28 март 2024 година ја одржа Тринаесетта сесија на работните групи за теми од преговарачките поглавја за Правосудство и  темелни права (Поглавје 23) и Правда, слободи и безбедност (Поглавј ...

Дванаесетта сесија на Работна група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) на тема: Северна Македонија и Западен Балкан низ призмата на новата политика на ЕУ за миграции и азил“

DSC_7900
На 4 септември 2023 се одржа дванаесетта сесија на Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија на Работната група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) на тема „Северна Македонија и Западен Балкан низ призмата на новата политика на ЕУ за миграц ...

11 сесија на РГ-4: Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), на тема: „Зајакнување на отпорноста и подобрување на капацитетите за одговор на хибридните закани“

DSC_0983
Безбедноста не може да биде еден човек. Безбедноста не може да биде ниту само една институција. Безбедноста сме сите ние. Кога станува збор за сајбер безбедноста, секоја институција треба да изгради свои капацитети на одбрана. Само вклученоста на сите во системот може да о ...

Средба на програмскиот совет на РГ-4

Средба на програмски совет на РГ-4
На 23 март 2023, во Irish pub, се одржа состанок на Работната група 4, на кој присуствуваа: Проф. Милева Ѓуровска, Национален координатор Никола Јазаџиски, Проектен менаџер Проф. Марина Митревска, Координатор на РГ-4 Магдалена Несторовска, Државен секретар и ко-претседавач на ...

Вовед во проектот – состанок на трите работни групи од Кластер 1

group photo of the opening meeting
На 15 март, се одржа воведната конференција (kick off meeting) на НКЕУ-МК со поглавјата од Кластер 1 - Основи каде учествува Работна група 3 која работи во Правосудство и основни права (поглавје 23), Работна група 4: Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), и новата Работна група 6 (Антик ...