Скокни до главната содржина

Вести од ЕУ

Бугарија стави вето на влезот на Македонија во ЕУ

guillaume-perigois-HL4LEIyGEYU-unsplash
  Македонија наиде на уште една пречка на патот кон Европската Унија, овој пат од соседна Бугарија. Блокадата, која настана како резултат на судирот меѓу двете држави околу јазикот и историјата, беше потврдена на видео-конференцијата на министрите на ЕУ, пишува Полити ...