Скокни до главната содржина

Работна група 1

Десетта сесија на Работна група 1 Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) на тема „Земјоделско – прехранбените пазари и обезбедувањето со храна во контекст на тековната глобална криза“

RG1- group
Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија, на 13 април во Клубот на пратеници ја одржа десеттата сесија на Работната група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) на тема „Земјоделско - прехранбените пазари и обезбедувањето со храна во кон ...

Деветта сесија на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) – „Предизвици во програмирањето и реализација на програмата ИПАРД 3 (2021-2027)“

slika 1
Преку новиот инструмент за претпристапна помош во доменот на земјоделството и руралниот развој ИПАРД 3 во македонското земјоделство се очекува да се инвестираат околу 250 милиони евра до 2027 година. Ова беше најавено на денешната онлајн-дебата на 9. сесија на Работната група ...

Подготвителен состанок на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11)

sostanok 1
На 02 Септември 2021, преку платформата Zoom се одржа подготвителна средба на програмскиот совет на работната група 1. Тема на дискусија беше организирање на следната ,деветта, сесија, која е закажана за 29 Септември. Присутни беа: Милева Ѓуровска, национален координатор на НК ...

Првичен состанок на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11)

kickoff meeting wg1-1
На 14 Мај 2021, преку платформата zoom се оддржа првичен состанок на работната група 1 - Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11), на кој пристуствуваа: Милева Ѓуровска - Национален координатор на НКЕУ-МК Никола Тодоровски - Координатор на Работна група 1 Маја Лазареска - Коп ...

Осма сесија на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) – „Пазарот на земјоделски производи во услови на КОВИД-19 пандемијата“

Втора сесија на РГ1
Короната покажа дека ни е потребна сеопфатна издржана национална стратегија за производство на храна, бидејќи е исклучително важно во време на криза да се обезбеди здрава храна по разумна цена. Ова е заклучокот на Работната група 1 на Националната конвенција за Европската ...

Седма сесија на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) – Уредување на земјоделските пазари

DSC_0022
[foogallery id="4379"] Македонските земјоделци ќе мора да се здружуваат во производствени организации ако сакаат да користат помош од Европската унија, а државата мора да преземе повеќе мерки ако сака да го запре трендот на драматично опаѓање на производството на храна – беше зак ...