Скокни до главната содржина

Работна група 2

Деветта сесија на РГ2 – Социјална политика и вработување (Поглавје 19) – „Младите и вработувањето: Што стои на патот да се добие достоинствена работа?”

Сите учесници на сесијата
Младите луѓе се едни од најранливата категорија на лица кога станува збор за работнички права. Стапката на невработеност на млади во С Македонија е една од највисоките во Европа. Пазарот на труд денес налага повисоки вештини и приспособливост на новите достигнувања, креат ...

Трет состанок на Работна група 2 – Социјална политика и вработување (Поглавје 19)

rg2 2
На 11 јуни 2021 год. се одржа состанок на Работната група 2 - Социјална политика и вработување на кој беа присутни: Милева Ѓуровска, Национален координатор на НКЕУ-МК Јадранка Мршиќ, Координатор на РГ2 Габриела Маџовска, копретседавач, Министерство за труд и социјална пол ...

Состанок со словачкиот експерт во РГ2

состанок 2
На 31.05.2021 Програмскиот совет на Работната група 2, Социјална политика и вработување, одржа консултативен состанок со експертката од Словачка, Ивана Улична. Се разменија информации за одредени прашања кои ќе бидат дискутирани на сесијата која треба да се одржи на 15 јуни 2021 ...

Втор состанок на Работна група 2 – Социјална политика и вработување (Поглавје 19)

рг2-4
Денес, на 25 Мај, се оддржа вториот состанок на програмскиот совет на РГ2, на која се дискутираше за престојната сесија која ќе се оддржи на 15 Јуни. На состанокот беа присутни: Милева Ѓуровска, Национален координатор на НКЕУ-МК Јадранка Мршиќ, Координатор на РГ2 Марија Ри ...

Kickoff средба на Работна група 2

rg2 -1
На 11.05.2021, преку zoom повик, се оддржа Kickoff средбата на Работната група 2, која имаше за цел да го официјализира почетокот на вториот дел од реализирањето на проектот, подржан од USAID. На состанокот учествуваа: Милева Ѓуровска - Национален координатор на НКЕУ-МК Јадранка Мрши ...

Втора сесија од вториот циклус на Работна Група 2: „Експертите од Националната конвенција бараат да се формализира работата од домa“

Групна фотографија
Да се формализира во законски рамки работата од дома, која се наметна како потреба за нов начин на организирање на работата во време на пандемија е една од главните препораки на експертите што учествуваа на денешната онлајн осма сесија на Националната конвенција за ЕУ од в ...

Предлог препораки од Прва сесија од вториот циклус на Работна група 2 – Социјална политика и вработување (Поглавје 19) – „Правните механизми за регулирање на работните односи во услови на пандемија предизвикана од КОВИД 19: лекции што ги научивме и лекции што треба да се научат“

Предлог препораки
...

Првата сесија од Вториот циклус на Работна група 2 – Социјална политика и вработување

rg2
  Наслов: Перформансите на пазарот на трудот: меѓу очекувањата на работодавачите и на барателите на работа (вработените).   [foogallery id="4233"]   Сесијата се одржа на 23јануари2020 годинаво Клубот на пратениците започнувајќи во вообичаеното време од  09:30 до 13:00 часот. О ...
Page 1 of 41234