Скокни до главната содржина

Работна група 4

Десетта сесија на Работна група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) – „Спречување и борба против тероризмот: Националната и европската перспектива во идентификување и заштита на критичната инфрструктура“

slika-3
На онлајн платформата Зум денеска се одржа дебатата на 10-та сесија на Работната група - 4, Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) на Националнта конвенција за Европската Унија во Македонија (НКЕУ-МК) во организација на Европското движење на тема „Спречување и борба проти ...

Состанок на програмскиот совет на Работна група 4 – Правда, Слобода и Безбедност (Поглавје 24)

DSC_0006
Програмскиот совет на Работна група 4 - Правда, слобода и безбедност имаше состанок со цел дефинирање на датумот и темата на следната, 10 сесија. На овој состанок присуствуваа: Милева Ѓуровска, Национален координатор, Никола Тодоровски, координатор на РГ4, Андреј Лепавцо ...

Деветта сесија на Работна група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) – „Што стои на патот во спроведувањето на антикорупциското законодавство?“

1
Професионализацијата и интегритетот на државната администрација е од суштинско значење за спречување на појавите на корупција. Со самото членство во ЕУ корупцијата нема стопроцентно да се искорени, но затоа е важно јакнење на јавната свест дека со оваа појава е невозможн ...

Првичен состанок на Работна група 4 – Правда, слобода и безведност (Поглавје 24)

рг4 2
На 31 Мај 2021, преку платформата zoom се одржа првичен состанок на работната група 4. Најпрво националниот координатор Проф. Милева Ѓуровска најави дека проектот ќе трае уште најмалку 2 години и оваа фаза е подржана од USAID. Таа нагласи дека има одредени работи кои мора да бидат ак ...

Седма сесија на Работна група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) – “Чекајќи на ФРОНТЕКС – Безбедноста на границите низ призмата на мешаните миграциски текови“

rg4
  На 18 декември2019 година  во Клубот на пратеници во Скопје се одржа првата сесија на Работната група 4 (Поглавје 24) на тема „Чекајќи го ФРОНТЕКС – граничната безбедност низ призмата на мешаните миграциски текови“. Оваа дебата е дел од  вториот циклус на дијалози во рам ...

Осма сесија на Работна група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) – “Пандемијата и безбедноста. Како понатаму?“

Учесници РГ4
Во рамки на Втората сесија на Работната група 4 (Правда, слободи и безбедност– Поглавје 24) од Националната конвенција за Европската Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-МК) денеска, 21.10.2020 година, се одржа видео-конференција на тема „Пандемијата и безбедноста. Како п ...