Скокни до главната содржина
Usaid Slovakaid Sfpa Evropsko dvizenje

Работна Група 5

Трета сесија на Работна група 5 – Животна средина (Поглавје 27) – „Отпадот – загадувач или ресурс? Како да се подобри имплементацијата на Законот за управување со отпад во Република Северна Македонија?“

Group photo
Чист град за повеќето во Македонија е „мислена именка“, а заработка од отпадот „научна фантастика“! Сепак тоа е возможно. Начинот како да се оствари тоа го посочија експертите на Националната конвенција (НКЕУ-МК) на онлајн дебатата на тема „Отпадот -  загадувач или ресур ...

Првичен состанок на Работна група 5 – Поглавје 27 (Животна средина)

rg5-1
Денес, на 03 Јуни, се оддржа првичен состанок на Работната група 5, Поглавје 27 - Животна средина. На средбата присуствуваа: Теодора Грнчароска - Претставник од Министерство за животна средина и просторно планирање, Бојана Станојевска - Пецурковска - Центар за климатски проме ...

Втора сесија на работна група 5 – Животна средина (Поглавје 27) – „Аерозагадувањето од аспект на загревањето на домаќинствата и јавните установи“

WG5 - 4 - Copy
Прашања поврзани со актуелните состојби во поглед на загревањето на домаќинствата во Македонија и препораки во насока на подобрување на системите за загревање на домаќинствата беа во фокусот на денешната онлајн дебата на тема „Аерозагадувањето од аспект на загревањето ...

Прва сесија на Работна група 5 – Животна средина (Поглавје 27) – „Климатски промени: глобалните предизвици и националните можности“

rg5
Тема на сесијата: Климатски промени: глобалните предизвици и националните можности [foogallery id="3903"] Првата сесија на Работна група 5 (РГ5) – Животна средина се одржа на 17ти декември 2019 година (вторник) во Клубот на пратениците од 09:00-13:30 часот. Насловот на темата на сесијата б ...