Скокни до главната содржина
Usaid Slovakaid Sfpa Evropsko dvizenje

Видеа од сесиите

Четврта пленарна сесија на тема: „Дали се потребни реформи во изборниот систем?“

All3
Со оваа тема настојуваме да развиеме дебата и да донесеме препораки преку кои ќе ги приближиме граѓаните до политичкиот систем, но и политичкиот систем до граѓаните, од каде тој го црпи својот легитимитет. Овие прашања не се актуелни само кај нас, туку и во рамките на европс ...

Втора сесија од втор циклус на РГ2 – Социјална Политика и вработување (Поглавје 19) „Правните механизми за регулирање на работните односи во услови на пандемија предизвикана од КОВИД 19: лекции што ги научивме и лекции што треба да се научат“.

Minister Jagoda Sahpaska during the session of WG2
„Правните механизми за регулирање на работните односи во услови на пандемија предизвикана од КОВИД 19: лекции што ги научивме и лекции што треба да се научат“. [embed]https://youtu.be/K3MM4f9PliM?list=PL3w6XdDbuh0-5a7pH0FsBJDZO1wkRzhtC[/embed] Сесијата е дел од проектот НКЕУ-МК. На оваа сесија учествуваа: Е ...

Сесија РГ3: Реформски идеи за „прочистување“ на правосудството низ призмата на постоечките механизми

The panelists during the session
Прва сесија од вториот циклус на Работна Група 3 - Правосудство и основни права (Поглавје 23) од Националната Конвенција за Европската Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-МК) на тема Реформски идеи за „прочистување“ на правосудството низ призмата на постоечките мех ...

Втора сесија на Работна Група 1 “Пазарот на земјоделски производи во услови на Ковид 19 пандемијата”

Втора сесија од вториот циклус на Работната група 1 - Земјоделство и рурален развој од Националната конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија(НКЕУ-МК), на тема: “Пазарот на земјоделски производи во услови на Ковид 19 пандемијата”, која се оддржа на 24.11.2020. ...

Видео – Втората сесија на работната група 4 – Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), на тема: „Пандемијата и безбедноста. Како понатаму?

rg4 1
Втората сесија на работната група 4 - Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), на тема: „Пандемијата и безбедноста. Како понатаму? [embed]https://youtu.be/eEWi8vpqX5Y?list=PL3w6XdDbuh0-5a7pH0FsBJDZO1wkRzhtC[/embed] Сесијата се одржа на 21.10.2020 и во неа учествуваа: Милева ЃУРОВСКА, Професор, Национален кордина ...