Скокни до главната содржина

Земјоделство и рурален развој

Единаесеттата сесија на Работната група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11): „Трансфер на знаење и иновации: Систем на знаење и иновации во земјоделството (AKIS)“

_DSC0538
„Трансфер на знаење и иновации: Систем на знаење и иновации во земјоделството (AKIS)“ беше темата на единаесеттата сесија на Работната група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) на Националната конвенција за Европската Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-М ...

Состанок на програмскиот совет на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11)

424752731_778802014274684_8732902701254133070_n
После долга пауза, се одржи состанок на програмскиот совет на Работна група 1 - Земјоделие и рурален развој (Поглавје 11). Состанокот се одржа на 31 Јануари на кој учествуваа Александра Мартиновска, Ана Симоновска, Синиша Цветановски, Љупо Пено, Васко Хаџиевски, Маја Лазаревск ...

Состанок на програмскиот совет на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11)

рг1
На 11 Март 2022, се одржа првиот состанот на програмскиот совет на РГ-1, посветена на земјоделство и рурален развој. Тема на овој состанок беше организацијата на следната 10 сесија. Се понудија неколку теми, но за многу брзо беше заклучено дека едноставно не може да се одмине нај ...

Десетта сесија на Работна група 1 Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) на тема „Земјоделско – прехранбените пазари и обезбедувањето со храна во контекст на тековната глобална криза“

RG1- group
Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија, на 13 април во Клубот на пратеници ја одржа десеттата сесија на Работната група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) на тема „Земјоделско - прехранбените пазари и обезбедувањето со храна во кон ...

Деветта сесија на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11) – „Предизвици во програмирањето и реализација на програмата ИПАРД 3 (2021-2027)“

slika 1
Преку новиот инструмент за претпристапна помош во доменот на земјоделството и руралниот развој ИПАРД 3 во македонското земјоделство се очекува да се инвестираат околу 250 милиони евра до 2027 година. Ова беше најавено на денешната онлајн-дебата на 9. сесија на Работната група ...

Подготвителен состанок на Работна група 1 – Земјоделство и рурален развој (Поглавје 11)

sostanok 1
На 02 Септември 2021, преку платформата Zoom се одржа подготвителна средба на програмскиот совет на работната група 1. Тема на дискусија беше организирање на следната ,деветта, сесија, која е закажана за 29 Септември. Присутни беа: Милева Ѓуровска, национален координатор на НК ...