Скокни до главната содржина
Delegation of EU to MK
Evropsko dvizenje
Sfpa

Животна средина

ЧЕТВРТА СЕСИЈА НА РАБОТНА ГРУПА 5 – ЖИВОТНА СРЕДИНА (ПОГЛАВЈЕ 27) – “ЗАШТИТА НА ПРИРОДАТА ПРЕКУ ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ СО ШУМИТЕ”

IMG_20220623_112023
Сесијата ја отвори Милева Ѓуровска, национален координатор на НКЕУ-МК, која во своето воведно обраќање објасни дека мора да ја развиеме свеста дека сите ние сме одговорни за зачувување на природата, но и дека тоа не треба да го намали уделот на надлежните министерствата. О ...

Трета сесија на Работна група 5 – Животна средина (Поглавје 27) – „Отпадот – загадувач или ресурс? Како да се подобри имплементацијата на Законот за управување со отпад во Република Северна Македонија?“

Group photo
Чист град за повеќето во Македонија е „мислена именка“, а заработка од отпадот „научна фантастика“! Сепак тоа е возможно. Начинот како да се оствари тоа го посочија експертите на Националната конвенција (НКЕУ-МК) на онлајн дебатата на тема „Отпадот -  загадувач или ресур ...

Првичен состанок на Работна група 5 – Поглавје 27 (Животна средина)

rg5-1
Денес, на 03 Јуни, се оддржа првичен состанок на Работната група 5, Поглавје 27 - Животна средина. На средбата присуствуваа: Теодора Грнчароска - Претставник од Министерство за животна средина и просторно планирање, Бојана Станојевска - Пецурковска - Центар за климатски проме ...