Скокни до главната содржина

Антикорупција

Втора сесија на Работна Група 6 – Антикорупција – „Фискална политика заснована на правила: значењето и улогата на јавните финансии во Евроинтегративниот процес на Република Северна Македонија“

_DSC0894
На 2 Ноември 2023, во просториите на Хотел Панорамика, се одржа втората сесија на Работна Група 6 – Антикорупција (Поглавје 5 – Јавни набавки, Поглавје 18 – Статистика и Поглавје 32 – Финансиска контрола) на тема „Фискална политика заснована на правила: значењето и улогата на ј ...

Агенда за втора сесија на Работна група – 6, Антикорупција – “Фискална политика заснована на правила: значењето и улогата на јавните финансии во Евроинтегративниот процес на Република Северна Македонија”

thumbnail_темплејт за РГ-6 - македонски
Агенда за втора сесија на Работна група – 6, Антикорупција - “Фискална политика заснована на правила: значењето и улогата на јавните финансии во Евроинтегративниот процес на Република Северна Македонија” [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/NKEU-MK-Agenda-za-2-sesija-na-RG-6-Antikoruptsija-02.11.2 ...

Прва сесија од Работна група – 6, Антикорупција (Поглавје 5, 18 и 32)

_DSC0258
Справувањето со корупцијата и заштитата на финансиските интереси на државата се меѓу клучните теми од интерес за сите граѓани. Во справувањето со корупцијата вообичаено фокусот е на правните механизми, правосудните институции, системите за спроведување на правдата, но т ...

Вовед во проектот – состанок на трите работни групи од Кластер 1

group photo of the opening meeting
На 15 март, се одржа воведната конференција (kick off meeting) на НКЕУ-МК со поглавјата од Кластер 1 - Основи каде учествува Работна група 3 која работи во Правосудство и основни права (поглавје 23), Работна група 4: Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), и новата Работна група 6 (Антик ...

Првичен состанок со коoрдинаторите на РГ-3, РГ-4 и РГ-6

330174654_533333005557851_7402806422016171862_n
На 8 Фебруари тимот на НКЕУ-МК одржа работен состанок со координаторите на РГ-3, РГ-4 и новата РГ-6 која ќе ги обработува поглавјата 5 (Јавни набавки), 18 (Статистика) и 32 (Финансиска контрола). Присутни беа: Милева Ѓуровска, национален координатор на НКЕУ-МК Александра Деан ...