Скокни до главната содржина

Билтен

Работна Група 3, Билтен бр.10 – „Изборот и напредувањето во правосудните институции – Преку поголема транспарентност и квалитет, до зголемување на довербата на граѓаните во правосудството“

12ta rg3 bilten мкд
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот oд 04.05.2023  до 04.10.2023   [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/12ta-rg3-bilten-mkd.pdf" title="12ta rg3 bilten мкд"] ...

Работна Група 3, Билтен бр. 9 – „Регулација, прагматички контекст и ефекти vis-a-vis Поглавје 23 и одговорноста на релевантните субјекти во спроведувањето на правдата во Република Северна Македонија“

Copy of 12ta rg4 bilten ang
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 01.01.2023 до 04.05.2023   [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/11ta-rg3-bilten-mkd.pdf" title="11ta rg3 bilten мкд"] ...

Работна Група 4 – Билтен 10 – „Северна Македонија и Западен Балкан низ призмата на новата политика на ЕУ за миграции и азил“

Fotolia_Migration_Resized_web (1)
„Северна Македонија и Западен Балкан низ призмата на новата политика на ЕУ за миграции и азил“ [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/12ta-rg4-bilten-mkd.pdf" title="12ta rg4 bilten mkd"] ...

РАБОТНА ГРУПА- 1, БИЛТЕН БР. 8 „ЗЕМЈОДЕЛСКО-ПРЕХРАМБЕНИТЕ ПАЗАРИ И ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО СО ХРАНА ВО КОНТЕКСТ НА ТЕКОВНАТА ГЛОБАЛНА КРИЗА“

pexels-photo-2733918
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 1 ( Земјоделство и рурален развој) во периодот 01.06.2021 - 01.06.2022 RG1-bilten-8Download ...

РАБОТНА ГРУПА – 2, БИЛТЕН БР. 8 „ПРЕДИЗВИЦИТЕ ВО ВКУЧУВАЊЕТО НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ: ЕВРОПСКИ ПРАКТИКИ И НАЦИОНАЛНИ МОЖНОСТИ“

istockphoto-1250268166-612x612
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 2 (Социјална Политика и Вработување) за периодот од 31.09.2021 до 31.12.2022 RG-2-Bilten-8Download ...

Работна група 4, Билтен бр. 8 „СПРЕЧУВАЊЕ И БОРБА ПРОТИВ ТЕРОРИЗМОТ: НАЦИОНАЛНАТА И ЕВРОПСКАТА ПЕРСПЕКТИВА ВО ИДЕНТИФИКУВАЊЕТО И ЗАШТИТАТА НА КРИВИЧНАТА ИНФРАСТРУКТУРА“

barbed wire steel wall against the immigrations in europe
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 4 ( Правда, слободи и безбедност) во периодот од 01.01.2022 до 31.12.2022 „Спречување и борба против тероризмот: Националната и европската перспектива во идентифи ...

Работна група 4, Билтен бр. 7 „ШТО Е НА ПАТ КОН ПРИМЕНА НА АНТИ-КОРУПЦИСКОТО ЗАКОНОДАВСТВО?“

Screenshot_10
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 4 ( Правда, слободи и безбедност) во периодот 01.03.2021 до 01.01.2022 rabotna-grupa-4-pravda-sloboda-i-bezbednost-1Download ...

Работна група 3, Билтен бр. 8 „АКТУЕЛНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ВО МАКЕДОНСКОТО ПРАВОСУДСТВО НИЗ ПРЕСПЕКТИВАТА НА ПРЕПОРАКИТЕ НА НКЕУ-МК“

Justice blindfolded lady holding scales and sword statue
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 01.01.2022 до 31.01.2022 10-sesija-RG3-MKDownload ...