Скокни до главната содржина
Delegation of EU to MK
Evropsko dvizenje
Sfpa

Работна група 3

Работна Група 3, Билтен бр.10 – „Изборот и напредувањето во правосудните институции – Преку поголема транспарентност и квалитет, до зголемување на довербата на граѓаните во правосудството“

12ta rg3 bilten мкд
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот oд 04.05.2023  до 04.10.2023   [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/12ta-rg3-bilten-mkd.pdf" title="12ta rg3 bilten мкд"] ...

Работна Група 3, Билтен бр. 9 – „Регулација, прагматички контекст и ефекти vis-a-vis Поглавје 23 и одговорноста на релевантните субјекти во спроведувањето на правдата во Република Северна Македонија“

Copy of 12ta rg4 bilten ang
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 01.01.2023 до 04.05.2023   [pdf-embedder url="https://nkeu.mk/wp-content/uploads/2023/11/11ta-rg3-bilten-mkd.pdf" title="11ta rg3 bilten мкд"] ...

Работна група 3, Билтен бр. 8 „АКТУЕЛНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ВО МАКЕДОНСКОТО ПРАВОСУДСТВО НИЗ ПРЕСПЕКТИВАТА НА ПРЕПОРАКИТЕ НА НКЕУ-МК“

Justice blindfolded lady holding scales and sword statue
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 01.01.2022 до 31.01.2022 10-sesija-RG3-MKDownload ...

Работна група 3, Билтен бр. 7 „НОВ ИЗВЕШТАЈ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА-СТАРИ ПРОБЛЕМИ: КАКО ДО ПОГОЛЕМА ЕФИКАСНОСТИ ВО ИЗРЕКУВАЊЕТО И ИЗВРШУВАЊЕТО НА МЕРКАТА КОНФИСКАЦИЈА НА ИМОТ“

photo 2
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 01.04.2021 до 31.12.2021. 9-sesija-RG3-MKDownload ...

Работна група 3, Билтен бр. 6 „ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРАВА: СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ НАСПРОТИ КЛЕВЕТАТА, НАВРЕДАТА И ГОВОРОТ НА ОМРАЗА“

Bilten 6 cover
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од  31.12.2020 до 01.04.2021 ...

Работна група 3, Билтен бр.5 „РЕФОРМСКИ ИДЕИ ЗА „ПРОЧИСТУВАЊЕ“ НА ПРАВОСУДСТВОТО НИЗ ПРИЗМАТА НА ПОСТОЕЧКИТЕ МЕХАНИЗМИ“

Билтен РГ3 МК кавер
Национална Конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија Билтен за активностите на Работна Група 3 (Правосудство и Основни Права) во периодот од 31.10.2019 до 31.12.2020 ...